Τα έμαθες τα νέα Αλέκο; Το FACEBOOK εφεξής θα «φιλτράρει» τις ειδήσεις που θα σου δείχνει…






Τα έμαθες τα νέα Αλέκο; Το FACEBOOK εφεξής θα «φιλτράρει» τις ειδήσεις που θα σου δείχνει…

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Μετά το παγκόσμιο πατατράκ που έπαθαν στην Αμερική, αλλά και αυτό που προηγήθηκε αρχικά στην Ελλάδα και εν συνεχεία με το BREXIT λογικό είναι να έχει θέσει σε πολεμική ετοιμότητα το παγκόσμιο σύστημα και όπου σύστημα δείτε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Βρισκόμαστε στην εποχή όπου το 77% του παγκόσμιου πληθυσμού ενημερώνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το διαδίκτυο, οπότε έφθασε η εποχή που αυτό πρέπει να ελεγχθεί.


Έτσι λοιπόν επιστρατεύονται ιστοσελίδες «εντοπισμού hoax» προκειμένου οι αναρτήσεις που εσύ, εγώ εμείς ανεβάζουμε ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΝ οι «ψηφιακοί φίλοι».

Αυτό φίλοι μου δεν είναι σενάριο συνωμοσίας. Είναι τα λόγια του ιδίου του ιδιοκτήτη του φατσοβιβλίου και θα σας τα παραθέσω αυτούσια :

Όπως γράφει ο Ζούκερμπεργκ, κανονικά το Facebook βασίζεται στην κοινότητά του για να κατανοεί τι είναι ψευδές και τι όχι. Οποιοσδήποτε στο Facebook μπορεί να αναφέρει ένα link ως ψευδές, και «χρησιμοποιούμε τις ενδείξεις από αυτές τις αναφορές, μαζί με έναν αριθμό άλλων- όπως ο διαμοιρασμός links σε sites που έχουν να κάνουν με “κατάρριψη μύθων” σαν το Snope- για να καταλάβουμε ποιες ειδήσεις μπορούμε με βεβαιότητα να χαρακτηρίσουμε ως παραπληροφόρηση. Σχεδόν όπως στο clickbait, το spam και τις απάτες, τιμωρούμε αυτό το υλικό στο News Feed, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να εξαπλωθούν».
Όπως επισημαίνει ο Ζούκερμπεργκ, τα προβλήματα στο συγκεκριμένο θέμα είναι τόσο τεχνικής όσο και «φιλοσοφικής» φύσης- και υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μπροστά. «Κανονικά δεν θα αποκαλύπταμε λεπτομέρειες σχετικά με τη δουλειά που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεδομένης της σημασίας αυτών των ζητημάτων και του ενδιαφέροντος πάνω στο θέμα, θέλω να υπογραμμίσω κάποια από τα projects στα οποία ήδη δουλεύουμε».
Όπως γράφει ο ιδρυτής του Facebook, βελτιώνονται οι δυνατότητες εντοπισμού των ψευδών ειδήσεων, με καλύτερα τεχνικά συστήματα για να εντοπίζονται αυτά που χαρακτηρίζονται ως ψευδή πριν το κάνουν οι ίδιοι οι χρήστες. Ακόμη, θα διευκολυνθεί η αναφορά τέτοιων αναρτήσεων, και θα υπάρξει συνεργασία με «τρίτους», δηλαδή «αξιοσέβαστους fact checking οργανισμούς».
Επίσης, όπως σημειώνει ο Ζάκερμπεργκ, θα προβάλλονται προειδοποιήσεις: «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο υπόδειξης αναρτήσεων που έχουν χαρακτηριστεί ως ψευδείς από τρίτους ή την κοινότητά μας και της προβολής προειδοποιήσεων όταν οι άνθρωποι τις διαβάζουν ή τις διαμοιράζονται» γράφει σχετικά, ενώ, όπως προσθέτει, θα βελτιωθεί η ποιότητα των ειδήσεων που θα εμφανίζονται στα «related articles».
Όσον αφορά στις σκοπιμότητες αυτών των ειδήσεων, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ υπογραμμίζει πως πολλή παραπληροφόρηση πηγάζει από spam με οικονομικά κίνητρα. «Εξετάζουμε το πώς θα προκαλέσουμε διαταραχή στην οικονομία αυτή, με πολιτικές διαφήμισης…και καλύτερο ad farm detection».
Κλείνοντας, ο Ζούκερμπεργκ γράφει πως θα συνεχιστεί η συνεργασία με δημοσιογράφους και άλλους στη βιομηχανία της ενημέρωσης για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ελέγχονται οι ειδήσεις.
Όπως κατ΄επανάληψη έχουν αποδείξει τα εναλλακτικά δίκτυα ενημέρωσης σε τεράστιο μέρος των σελίδα που βάζουν τον τίτλο Hoax κρύβονται από πίσω πολιτικές, οικονομικές και άλλες σκοτεινές σκοπιμότητες. Να σας θέσω για παράδειγμα την δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη που πάνε 10 χρόνια που εμείς φωνάζουμε ότι είναι το μεγαλύτερο ψέμα των κυβερνήσεων για να μας γονατίσουν οικονομικά. Τότε οι γνωστές σελίδες μας πολέμησαν, σήμερα που ξαφνικά η υπερθέρμανση άλλαξε όνομα και έγινε κλιματική αλλαγή αυτοί τον χαλβά τους.

Ένα άλλο θέμα είναι οι εμβολιασμοί. Επι σειρά ετών είμασταν διασπορείς ψευδών ειδήσεων. Τώρα που οι μηνύσεις καταρρέουν με μόνο στοιχείο υπεράσπισης (αφού πραγματικός εργαστηριακός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει) τα ίδια τα δελτία οδηγιών στα κουτιά των εμβολίων (αλήθεια έχει μπει κάποιος στον κόπο να διαβάσει τι λένε;) που από μόνα τους αποδεικνύουν τις βάσιμες πλέον υποψίες μας.

Για την καταπολέμηση ασθενειών, εκεί το θέμα έχει τόσο ζουμί που ειλικρινά δεν έχω την γνώση για να σας το αναλύσω. Όμως γνωρίζω πόσο έχουν βοηθηθεί δικοί μου άνθρωποι από τις εναλλακτικές θεραπείες, από τη διακοπή κατανάλωσης αγελαδινού γάλακτος και αντικατάσταση με αφεψήματα (τσάι, τίλιο, μελισσόχορτο κλπ) και την επιστροφή στην Ιπποκρατική διατροφή.

Φυσικά η γκάμα θεμάτων που πλέον ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ γιατί κάποιοι τις θεωρούν χοαξ είναι τεράστια και κυρίως μιλάμε για την τρέχουσα πολιτική, στρατιωτική και οικονομική κατάσταση.

Γιατί πάντα για την «ασφάλεια» σας γίνονται όλα…

(το κείμενο στα μπλε γράμματα το πήρα από εδώ: http://crisismonitor.gr/2016/11/to-praxikopima-tou-eona-apo-facebook-ke-google/)

e-koutsobola.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δείτε πως να απολυμάνετε το σπίτι σας μετά από γρίπη